Category: Session


Nörda loss

Posted on October 25th, by Terese in Session. No Comments

Enligt rapporten Svenskarna och Internet 2012 känner sig var fjärde person i åldern 16 till 45 år inte så delaktiga i informationssamhället. Dessutom använder 1,2 miljoner svenskar aldrig eller väldigt sällan Internet. Det rör sig i huvudsak om människor över 45 år. Kampanjen Digidel verkar för en ökad digital delaktighet i Sverige. Alla ska våga, vilja och kunna ta del av Internet!

Klockan 10:45 på måndagen den 29 oktober gästas The Cage av Linda “Copylinda” Sandberg. Hon berättar om hur vi kan arbeta mer inkluderande i digitala sammanhang, hur vi överbrygger rädslor och hur vi kan inspirera varandra att börja experimentera med nya digitala möjligheter. Linda kommer även att berätta om nätverket Geek Girl Meetup.

Till vardags är Linda Community Manager på Kampanjen Digidels kansli och den 31 oktober medverkar Linda i Tekniska Museets Nördcafé.

Strax efter Lindas session passar vi på att nörda loss direkt i The Cage … Read More »Wikipedia bygger på frivilligkraft

Posted on October 25th, by admin in Session, TheCage. 1 Comment

Wikimedia Sverige kommer att delta på Skolforum 2012 tillsammans med Per Falk, Henrik Widaeus och Terese Raymond. Vad ska då Wikimedia företa sig på denna spännande mässa? Inget mindre än att prata om Wikipedia och andra Wikimedia projekt och hur detta kan användas av dig i utbildning. Detta oavsett om du är pedagog, elev, rektor eller allmänt intresserad av skolfrågor. Detta är vad Wikipedia i utbildning, vårt utbildningsprogram, strävar efter att belysa. Vi vill visa hur Wikipedia kan bli en verklig tillgång och resurs i utbildning och hur man kan konkretisera bidragsgivande och uppgifter att specifikt passa kurser, ämnen och önskemål.

På mässan kommer du se Wikimedias anställda och frivilliga gå runt i sina snygga orangea T-shirts, beredda att samtala med dig om Wikipedia och för att lyssna på vad du tänker om tilltro, källkritik, neutralitet och relevans. Grabba tag i … Read More »

Berättelser i The Cage 2012

Det här är våra tre senaste bloggposter om berättelserna i buren. Klicka på bilden för att komma till hela bloggtexten. Vi ses i The Cage!

Nörda loss

Enligt rapporten Svenskarna och Internet 2012 känner sig var fjärde person i åldern 16 till 45 år inte så delaktiga i informationssamhället. Dessutom använder 1,2...

Wikipedia bygger på frivilligkraft

Wikimedia Sverige kommer att delta på Skolforum 2012 tillsammans med Per Falk, Henrik Widaeus och Terese Raymond. Vad ska då Wikimedia företa sig på...