Nörda loss


Posted on October 25th, by Terese in Session. No Comments

Enligt rapporten Svenskarna och Internet 2012 känner sig var fjärde person i åldern 16 till 45 år inte så delaktiga i informationssamhället. Dessutom använder 1,2 miljoner svenskar aldrig eller väldigt sällan Internet. Det rör sig i huvudsak om människor över 45 år. Kampanjen Digidel verkar för en ökad digital delaktighet i Sverige. Alla ska våga, vilja och kunna ta del av Internet!

Klockan 10:45 på måndagen den 29 oktober gästas The Cage av Linda “Copylinda” Sandberg. Hon berättar om hur vi kan arbeta mer inkluderande i digitala sammanhang, hur vi överbrygger rädslor och hur vi kan inspirera varandra att börja experimentera med nya digitala möjligheter. Linda kommer även att berätta om nätverket Geek Girl Meetup.

Till vardags är Linda Community Manager på Kampanjen Digidels kansli och den 31 oktober medverkar Linda i Tekniska Museets Nördcafé.

Strax efter Lindas session passar vi på att nörda loss direkt i The Cage och kör en session Dansprogrammering. Varmt välkomna!

 

Inspiration för dig som vill börja nörda loss!

MaKey MaKey – An Invention Kit for Everyone

OpenTechSchools events – programmering för nybörjare

Kampanjen Digidel 2013

Geek Girl Meetup

Nördcafe om Arduino med Ellen Sundh

Dr Techniko, How to Train your Robot

Nybörjarkurs i Ruby on Rails tillsammans med Rails Girls i Stockholm 16 – 17 november

 

Leave a ReplyBerättelser i The Cage 2012

Det här är våra tre senaste bloggposter om berättelserna i buren. Klicka på bilden för att komma till hela bloggtexten. Vi ses i The Cage!

Nörda loss

Enligt rapporten Svenskarna och Internet 2012 känner sig var fjärde person i åldern 16 till 45 år inte så delaktiga i informationssamhället. Dessutom använder 1,2...

Wikipedia bygger på frivilligkraft

Wikimedia Sverige kommer att delta på Skolforum 2012 tillsammans med Per Falk, Henrik Widaeus och Terese Raymond. Vad ska då Wikimedia företa sig på...