Undervisa på ett pedagogiskt sätt med rätt utrustning

Det blir vanligare och vanligare att även folk som inte är utbildade lärare undervisar andra på något sätt. Industrin för kurser på nätet, till exempel, växer så det knakar. Tack vare pandemin har behovet för dessa kurser ökar lavinartat.

Undervisa online är annorlunda än på plats

Enligt en undersökning vill sex av tio vuxna fortsätta att gå kurser online istället för på plats när samhället går tillbaka till det normala. Det sätter ännu större press på dig som kursansvarig då du inte kommer kunna skylla på att du är ovan med att undervisa på nätet. För att då lyckas med din kurs behöver du se till att du har engagerande material, men ännu viktigare är att du lär dig hur ska använda tekniker för att få kontakt med kursdeltagarna under kursens gång.

Välj en bra whiteboard

För att kunna undervisa online på ett bra och pedagogiskt sätt är det en fördel att ha rätt utrustning. Ett exempel på utrustning du behöver är en whiteboard. Detta är för att du ska synas och höras lika bra som ditt material. Att du använder en whiteboard istället för en presentation i powerpoint kommer göra kursen mer lyckad och dina kursdeltagare mer engagerade. Dessutom finns det väldigt fina whiteboards idag så ta en titt online.