Att utvecklas på ett personligt plan

Vissa saker gör du kanske utan att tänka på eller sätta namn på det du gör. En så enkel sak som att gå och handla kräver ju en viss planering så att du får rätt saker med dig hem från affären. Ska du ut och resa planerar du säkert den utan att du tänker att du har gjort upp en plan. Den viktigaste planen du kan göra är dock planen för ditt liv. Vi kan kalla det för karriärplanering. Ta dig en titt online för att se vilken hjälp som finns att få.

Det finns arbetsgivare som puffar på sina anställda att planera sin karriär för företagets bästa. Det handlar om att ge stöd i det dagliga arbetet men även att uppmuntra handledning och nätverkande. I en stor koncern som Volvo finns utmärkta karriärmöjligheter. Där får du som anställd hjälp med din karriärutveckling

Ledarna är en organisation som samlar chefer hos sig. Där är man intresserad av att stödja sina medlemmar och hjälpa dem med planeringen av deras yrkeskarriär. På Ledarnas webbplats finns många goda råd och tips om hur du ska planera din yrkeskarriär.

Oavsett vad du har för framtidsplaner och hur du vill bemöta dina mål i livet, är det viktigt att på något sätt ha ett hjälpnät eller något som kan hjälpa dig när det kanske är lite tufft. Det är med alltid bra att ha ett riktigt skyddsnät för alla möjliga situationer som kan komma fram och har du ett bra skyddsnät och hjälp du kan få, blir det inte lika jobbigt att stöta på en sådan patrull.